Winter Fun Events

Door Europa reizend met enkele kermisinrichtingen zijn wij al een aantal generaties leverancier van vermaak. De historie van ons bedrijf valt terug te voeren tot 1898. Auke en Aagje van der Veen exploiteren in die tijd een oud Hollandse draaimolen met houten paarden en gondels. Rond 1932 besluit Adam van der Veen, een van hun 4 zonen, als zelfstandig exploitant met oefeningsspelletjes te gaan reizen. In diezelfde periode word ook met de bouw van enkele kinderdraaimolens aangevangen. Het blijkt de aanzet tot het inslaan van een nieuwe weg. Met attracties als de Luchttax, pneumatische Swing-Mill, Octopus, Hully Gully, Calypso of Rotor kleefwand word definitief de overstap naar het grootvermaak gemaakt.

Adam vind zijn grote liefde in Reina. Ook zij krijgen vier zonen. Louis is een van de uiteindelijk drie zonen die het kermisbedrijf trouw blijft. Uit zijn huwelijk met Coby Galle komen drie kinderen voort. Het is zoon Reinard waar Louis uiteindelijk een samenwerkingsverband mee aan gaat.

Reinard leerde zijn vrouw Afke van der Veen-Vonk kennen tijdens de zomerkermis te Leeuwarden en krijgen een dochter en zoon, Malissa en Ryan. Malissa leert Hobie Bulham kennen en exploiteren inmiddels de eerste Snow Jet in eigen beheer samen met kinderen Louis en Aad op kermissen in Europa. Ryan heeft gekozen voor een carriere in de ICT. De eerste attractie die Reinard en Afke samen exploiteren is de Round-Up, indertijd van Louis en Coby van der Veen-Galle. Later zijn Reinard en Afke zelfstandig verder gegaan met de Snow Jet 1, die in 1993 in exploitatie is genomen en is te bewonderen op de diverse kermissen in binnen- en buitenland. In 2008 wordt de tweede Snow Jet aangeschaft en op geheel eigen wijze en inzicht gerenoveerd, aangepast en gedecoreerd, waarbij alle kennis en know how, opgedaan bij de eerste Snow Jet, uiteraard weer verder is verfijnd en uitgewerkt.

Snow Jet 1 en Snow Jet 2 zijn Matterhorns van ongeëvenaarde klasse en attractiviteit en is te bewonderen (geweest) in o.a. Nederland, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Belgie, Duitsland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Door de naamsbekendheid in geheel Europa, is in 2012 besloten om de naam “Snow Jet” als merknaam voor de vrijetijds industrie officieel te registreren.

Heden dage zijn we aangekomen met Van der Veen Amusement van Reinard en Afke van der Veen-Vonk die de Snow Jet 2 exploiteren en Arctic Fun van Hobie en Malissa Bulham-van der Veen die de Snow Jet 1 exploiteren.

Bij het decoreren van de attracties wordt niet over een nacht ijs gegaan. Besloten wordt ze zeer specifieke, fantasieprikkelende thema’s mee te geven. Mede daardoor groeit het besef dat integratie van thematisering een versterking in de belevingswaarde van een evenement kan betekenen.  Het bezoeken van een reeks winterevenementen onderstreept het geloof daarin en vormt een eerste aanzet tot dat wat uiteindelijk leidt tot de oprichting van Winter Fun Events. Een bedrijf dat zichzelf ten doel heeft gesteld winterevenementen naar het hoogst haalbare belevingsniveau te dragen en daarin wellicht ook voor u veel kan betekenen.

Thematisering van uw winterevenement zal het verschil maken tussen een leuk uitje of een onvergetelijke dag voor het publiek. Grotere waardering, hogere bezoekersaantallen en een langere verblijfsduur van bezoekers genereren uitgelezen mogelijkheden de verdienstelijkheid van uw evenement te vergroten.

Winter Fun Events biedt u de mogelijkheid om, geheel afgestemd op persoonlijke wensen, bij te dragen aan de uitstraling van uw evenement door toevoeging van (winterse) decors,  ornamenten en landschappen. Werkend met de allerbeste vakmensen geavanceerde apparatuur en de allernieuwste technieken wordt tot in detail op uw wensen ingespeeld. De verbluffende resultaten zullen niet alleen tot uw verbeelding maar bovenal tot de verbeelding van uw bezoekers spreken.

Met een reeks afbeeldingen welke u op onze site kunt bekijken willen wij u een indruk geven van waartoe wij zoals in staat zijn. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reinard van der Veen
Winter Fun Events